Het bedrijf Butterflycoaching

/Het bedrijf Butterflycoaching
Het bedrijf Butterflycoaching2018-09-14T12:50:59+00:00

 

 

Lou Steens

Lou Steens

Mijn naam is Lou Steens. Ik ben 56 jaar, getrouwd en vader van 3 twintigers. Ik werk sinds 1980 in de zorgsector. Destijds ben ik als verpleegkundige begonnen in de zorg waarna ik als IC verpleegkundige heb gewerkt. Ik heb daarna nog gezondheidswetenschappen gestudeerd en enkele jaren onderzoek gedaan waarna ik als stafadviseur ben doorgestroomd. Ik heb daarna nog enkele jaren als interim-/crisismanager ervaring opgedaan en in die rol kennis gemaakt met NLP coaching. Na de opleiding tot coachpractitioner en master-coachpractitioner heb ik nog de opleiding gevolgd tot teamcoach en ademcoach. In mijn modelleeropdracht als master-coach-practitioner stond mindfulness centraal hetgeen me heeft geïnspireerd de opleiding tot mindfulnesstrainer te volgen. Inmiddels ben ik door het VMBN erkend als Categorie I Mindfulnesstrainer en is het mijn missie bij voorkeur van een preventief perspectief stress te reduceren en burn-out te voorkomen. Ook in de zorgsector komt stress, overspannenheid en burn-out steeds meer voor en beïnvloedt dit niet alleen de arbeidsvreugde en de arbeidstevredenheid van de zorgverlener maar ook direct zijn/haar fysieke en mentale gezondheid. Daarnaast beïnvloedt het ook de direct verleende zorg aan de zorgvrager/ patient/klant hetgeen de kwaliteit van zorg niet ten goede komt. Met het oog op duurzame inzetbaarheid van het steeds schaarser worden goed ‘gemotiveerd en betrokken personeel’ en de kwaliteit van zorg is mijn credo: Gun jezelf en jouw gezondheid een 8 weken mindfulnesstraining!! Doe het nu!!

Hoezo Butterflycoaching?

Tijdens de NLP opleiding werd mij gevraagd een totem-dier te zoeken dat voor mij symbool staat voor coaching. Zodoende kwam ik op de vlinder, die nadrukkelijk een veranderingsproces doorloopt en zich ontwikkelt van een rups tot een mooie, kleurvolle, licht-vleugelige sierlijke en krachtige vlinder.

Gedurende mijn opleiding tot coach is mijn dierbare moeder in zeer korte tijd overleden aan alvleesklierkanker en heb ik haar, samen met mijn partner, mogen verzorgen in haar eigen vertrouwde huis. Ook mijn  moeder was een nadrukkelijke natuur- en dierenliefhebber. Haar ziekbed stond in de woonkamer voor het raam met zicht op de prachtige tuin. Op haar sterfbed zei ze: “Als je in de toekomst een vlinder ziet, dan ben ik dat….” Oók daarom lag de keuze van de vlinder voor mij voor de hand.

Alsof het zo moest zijn liep ik een week nadat ik stond ingeschreven bij de Kamer van Koophandel tegen een prachtig schilderij aan vol met prachtige vlinders. Je raadt het al… dit vormt nu de banner van deze website.

Veranderen en het omgaan met nieuwe situaties, of dit nu in een (zorg)organisatie is of in je privé-leven, is niet altijd eenvoudig en levert onrust op en leidt vaak tot weerstand, frustraties en angst en onzekerheden.Tot aanhoudende belemmerende gedachtes die je niet loslaten.
coaching vanuit het hartDit gaat gepaard met stress en spanningen en kan ertoe leiden dat mensen uit balans raken en in een ander patroon terecht komen dat nóch henzelf nóch de organisatie waarin zijn werken, noch hun omgeving helpt.
Ik geloof dat elk mens positieve intenties heeft en op bepaalde momenten, in specifieke situaties, wat éxtra aandacht nodig heeft én verdient. Het perspectief of bepaalde overtuigingen kunnen enorm belemmeren om je zelf prettig te (blijven) voelen en optimaal te functioneren in zo’n nieuwe situaties. Dit soort situaties ontstaan eigenlijk voortdurend en kunnen hele diverse oorzaken hebben.

nlp1Ik pas de methoden en technieken van NLP in combinatie met de basisprincipes van mindfullness toe in mijn coaching. Ik geloof in de vooronderstellingen van NLP (elk gedrag heeft een positieve intentie, ieder mens heeft een eigen beeld van de werkelijkheid, de betekenis van je communicatie is de feedback die je krijgt, er bestaan geen fouten-enkel feedback, elk mens beschikt over interne hulpbronnen) en benader elke situatie vanuit een neutrale grondhouding, als fair witness, met respect.
Veiligheid en vertrouwen zijn voor mij het randvoorwaardelijk om te kunnen werken.

Wat kun je van mij als coach verwachten?

Randvoorwaardelijk voor een succesvolle coaching, zowel individueel als in teamverband, is een wederzijdse klik. Tijdens ons kennismakingsgesprek is er voldoende ruimte om te ontdekken of die klik er is.

Tijdens de vervolgsessie praten we samen over het onderwerp van jouw coaching en stellen we samen vast hoeveel sessies naar verwachting nodig zijn.
NLP Coaching biedt een scala aan methoden en technieken voor coaching op maat, passend bij jou en vormt de basis voor een succesvol coachingstraject.